Naše cesta ke koloběhu

Naše cesta ke koloběhu.

Kudy tudy cestička? Ta naše byla né vždy přímá, ale velmi zajímavá. Vylíčím zde to, co se nám skutečně stalo a i to jak člověk po čemkoliv toužící může toho dosáhnout.

Ve svých 42 letech na prahu středního věku, ačkoliv o věku člověka tvrdím, že se jedná o pouhé číslo, a po drahné spoustě let, nespokojen se svým fyzickým stavem a duševní pohodou rozhodl vrátit se zpět k disciplíně z mládí a tou byl běh. Úspěšné pokusy střídali ty neúspěšné, ale sportoval jsem. Pak jsem u nás v továrně uviděl po letech první koloběžku pro dospělé a zatoužil jsem si takovou pořídit pro mé pohybové aktivity.  Najít si výrobce na webu nebyl problém, porovnal jsem nabídky i s konkurenčními v česku, ale korunky na ní nebyly. A tak jsem chodil dál ráno do práce a přemýšlel a toužil.

DSCN0005 DSCN0062

 Rozchod s přítelkyní a následné přestěhování se do nového bydlení bylo pro mne nesnadným krokem, ale velice mě překvapilo jak mohou fungovat, řekněme zákony vesmíru. Našel jsem na webu spousty inzerátů na pronájem bytu, ale jeden mě přitahoval nejvíce. Byl přímo od majitele a kdo někdy něco hodlal pronajmout tak ví o čem mluvím. Slovo dalo slovo a byt byl pěkný, takže smlouva se připravila a já ji jel podepsat. V kuchyni u stolu po podpisu jsme s panem majitelem ještě chvilku hovořily o našich aktivitách a hle, tu on povídá, že je výrobcem koloběžek a jestli je znám.

 No jistě, že jsem je znal, byla to tak koloběžka, kterou jsem viděl u nás v továrně, ta co se mi tolik líbila. A teď tady přede mnou sedí člověk co je vyrábí a vypráví mi jak začínali atp.

Tím to však neskončilo já jsem se zbláznil a to šílenství je jak doufám nikdy neskončí a bude stejně nakažlivé i pro vás už jen proto že je to bláznovství v tom nejlepším slova smyslu.

DSCN0297 DSCN0490

Jedním z mých přání bylo udělat si pořádný výlet po světě, a já se svěřil svému novému známému s touto tužbou. Pro něho nebyl nic problém a když jsem mu vylíčil směr své cesty navrhl, abych jel na jejich prototypu koloběžky, který mi nakonec i zapůjčily. Více jsem si přát nemohl.

Další podrobnosti najdete v samostatných článcích na našem webu.

Od této chvíle jezdím na koloběžce takřka každý den, ráno do práce 10km a odpoledne zpět.

 

Je to prostě úžasný sport.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *