Tři kola se představují

Ve světě koloběžek existují jisté stálice a osvědčené značky jako je Kickbike, Kostka, Yedoo…atd, nerad bych na někoho zapomněl. Všechny je mám rád. Koloběh se vyvíjí a to mi činí radost, vznikají nové a nové rámy, úpravy a výrobci. Snažím se sledovat tento proces a přinášet vám se svým týmem jiný pohled na tento svět, nejenom proto, že nedělám klasické testy a posuzování koloběžek, rád se svezu a napíši o nich. Dnes jsem se rozhodl, že vám představím i svůj projekt, ten hranatý míč do kterého kopu, to co se zrodilo v mé hlavě a na počátku to vůbec neměla být koloběžka. Velký díl práce na tomto stroji nese firma Loped Tachlovice, která také tak trošku jde proti všem, a která mi byla po technické stránce velkým rádcem a jejich šikovné ruce a otevřené hlavy zhmotnily mou vizi o běžeckém vozíku.

A tak v loňském roce, před naší druhou výpravou za krásou severu, spatřila světlo světa ” Krutoběžka”. Je to jen její pracovní název, ikdyž někdy při testech a kilometrech na ní ujetých to taková jízda byla. Krutá, leč krásná! Jinak je to RedRabbit-cross country, stroj určený pro koloběh na dlouhé tratě, kdy jste nuceni sebou vzít spoustu vybavení a nechcete zakopávat o své tašky v předu i vzadu, stroj určený po sklopení řidítek jako běžecký vozík a pokud máte tahavého psa, tak jako vozík mushingový, tedy to co dnes s oblibou může pomoci rozpohybovat i váš čtyřnohý miláček.

Kolečka má velikosti 20″, všechna stejná, odpadá tudíž potřeba vozit více náhrad na cesty, rám je postaven tak, aby pohodlně překonal překážky v terénu, světlá výška je dostatečná. Vzhledem k tomu, že to má něco vydržet materiál rámu je kovový, ale celý stroj bez výbavy neváží více jak 13kg.

Další jeho předností je snadná skladnost, uskladnitelnost a přeprava ve vozech, které nemusí být ani combi karosérie. Jednoduše z něho za pár minut, cca 10, uděláte balíček velikosti většího kufru, který odvezete na zadních sedačkách, dáte pod autobus mezi zavazadla a vynesete i do vlaku. Vše vyzkoušeno v severských podmínkách, kde nebyla výhoda domácího prostředí, tedy česká auta, vlaky, autobusy….a kde při demontáži i mrznul prst….mě všech deset, včetně nohou.

Nebudu zde prozatím popisovat všechny technické detaily, osazení, cenu…atd. Není to záměrem tohoto článku, chceme vám ji jen představit a ukázat, že to jde i na třech kolech. Pokud by měl někdo zájem vyzkoušet, pište na mentor@rr-running-club.eu. Rád s vámi popovídám. Zdeněk Valenta

DSCN4038 DSCN4041

DSCN4051 DSCN4057

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *