Poznávejte s koloběžkou

A je tady další serie příběhů, tentokrát to bude o místech, která můžete, nejen s koloběžkou, navštívit. Dovolíme si ta místa projet před vámi a prostřednictvím našich stránek vás s nimi seznámíme. Snad pro vás budou radou, tipem na výlet nebo jen hezkým počtením nejen o krajích českých.

Naše putování začínáme v okolí Prahy-západ. My jsme startovali z obce Zbuzany z návsi s krásnou památnou lípu, dále jedete po silnici na Jinočany, odtud přes náměstíčko směr na Dobříč, zde odbočíte na Nučice. Z Nučic můžete jet na obec Rudná u Prahy a dále pak prozkoumávat krásy západních Čech a nebo jako my jet na obec Tachlovice, kterou když projedete tak na jejím vršku leží farma, kde mají krásná, pro nás trošku exotická zvířata, lamy. Pasou se tam u silnice ve výběhu se stádečkem koz a ovcí. Pokračujeme po silnici dále směr obec Kuchař, ale po projetí lesního úseku se dáme do leva k obci Chýnice. Tady může být, stejně jako v našem případě občerstvovací stanice v místní restauraci “Na Radnici”. Je to ve spodní části obce v zatáčce a nelze to minout. Můžeme vřele doporučit všem, obsluha úslužná, ceny mírné….výběr tradiční české kuchyně včetně polévek.

S plným žaludkem a v našem případě i po opravě defektu kola se dáte dále obcí až na odbočku do obce Ořech. Tady začíná stoupáníčko, ale nebojte se ho. Před jeho koncem po levé straně, skryt pohledům zvědavců, nachází se krásný lom bývalé mramorky. Poznáte to tak, že u silnice budou dva velké kamenné kvádry. Dejte se polní cestou od silnice vlevo a otevře se vám pohled zhora na tento lom. Odvážnější mohou v leních měsících využít i k vykoupání. Po návratu na silnici asfaltovou dokončíte stoupání a na křižovatce rovin odbočíte okolo nově stavěných domů Jižní louky zpátky do Zbuzan. A tady také náš zhruba 11km dlouhý okruh zakončíme.

Jak se tam dostanete: Praha-Smíchov-Zbuzany, vlakem cca každou hodinu o víkendu, autem doporučuji zaparkovat ve Zbuzanech u nádraží, pěkný volný placek, a autobusem ze stanice Luka, sem můžete z centra hlavního města metrem, trasa “B”, dále pokračujete autobusem č. 352 až do zastávky Zbuzany-Obecní úřad.

Přeji všem příjemné putování s koloběžkou i bez a těším se na vás na nějaké další trase.

pozn1  pozn2 pozn3  pozn4

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *