Na Okoř je cesta…jako malovaná.

Na Okoř je cesta jako žádná ze sta…zpívá se v jedné populární písničce. A tak proč to nezkusit a nepodívat se tam s koloběžkou. Toto je náš tip na výlet pro vás, s kamarády či rodinou. Žádné velké převýšení, sem tam nějaký ten kopeček co se dá velice snadno vydupat.

okoř1  okoř2

  Začátek trasy volíme v obci Zbuzany, kam se pohodlně dostanete vlakem či autobusem městské dopravy Praha . Bereme sebou dvě koloběžky, jedna je osvědčený  prototyp Yedoo-Trexx a druhá je pro nás nová Crussis-Activ 3.1 . Jedeme na lehko jen s malým batůžkem na zádech, co taky brát na výlet jednodenní. Ze Zbuzan míříme do sousední obce Jinočany, přes kopeček do Chrášťan. V obci přejíždíme hlavní silnici a jedeme do obce Chýně a za ní okolo rybníka směr Jeneč. Za odbočkou na Hostivice přejíždíme další silnici a dáme se „Starou poutní cestou“, která prošla v poslední době rekonstrukcí. Je sice štěrková, ale jede se po ní hezky. Cesta však není dlouhá a my odbočíme po jednom kilometru do obce Jeneč. Na konci této vesničky se můžete kochat pohledem na letadla přistávající zde tak nízko, že můžete pilotovi směle zamávat.

okoř3  okoř4

  Je to proto, že náš okruh vede vlastně po celý den okolo letiště Praha. Dál pokračujeme na Dobrovíz, odtud na Středokluky. Silnice tady postrádají kvalitní značení a ve vesnicích se musíme ptát kolemjdoucích. Následuje další malebná česká vesnička Čičovice, pozor, mají Malé i Velké, ale obě projedete. A za nimi je již Okoř. Z dáli nás upoutají zástupy lidí jdoucích se spacáky směr zřícenina hradu a centrum obce. „Jeden hrad a takový zájem lidí“ říkám si, ale posléze zjišťuji, že se zde koná nějaký hudební festival.Takže tady skutečně v podhradí Bílá paní se šerifem dovádí? Asi ano, proč by to jinak zpívali. Proplétáme se štrůdly lidí a raději odsud po prohlídce renovované části podhradí mizíme okolo dalšího rybníka směr Lichoceves.  Odtud pak na Tuchoměřice, do nichž vjedeme z krásně prudkého kopce, který na druhé straně vydupeme směr Zadní kopanina a letiště Praha.

okoř5  okoř6

  Navštívíme Terminál 1 letiště, kde se jako dva nepatřičné předměty pohybujeme halou za bedlivého okukování letu chtivých lidiček. Zpět volíme trasu okolo Terminálu 3, pro ty kdo neznají je to směr OC „Šestka“. Tady si můžete se svým strojem vyjet na střešní parkoviště a opět obdivovat, pokud máte štěstí, vzlétající či rolující stroje. A pak Hurá směr Zličín a domů. Výlet nádherný, se zastávkou zabral asi 5 hodin našeho času, na kilometry měřeno cca 50km.

okoř7  okoř8

 

  Nová námi testovaná koloběžka, nejmenší ze série koloběžek společnosti Crussis nás nezklamala ani na výletním dupání. Mohu vřele doporučit těm, kdo neznají, ať vyzkouší. Budete se divit a nejenom to, barevné kombinace všech koloběžek přitahují oči zvědavců, sám jsem se o tom přesvědčil.

okoř9  okoř10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *