Závěr koloběžkové sezóny v Čechách
Rozloučení s koloběžeckou sezónou 2015 na šumavském Zadově proběhlo o minulém víkendu 9.10.-11.10.2015.
Jako již tradičně se konalo v chatě „Cihelny“. Krátce si ji zde představíme:
Horská chata Cihelny nabízející kapacitu 100 lůžek se nachází v centru významného šumavského horského střediska „Zadov – Churáňov“ ležícího v nadmořské výšce 1000 metrů. Je součástí Národního parku a CHKO Šumava vhodného k celoroční rekreaci pro všechny návštěvníky.
Na jaře, v létě i na podzim oceníte širokou nabídku pěších a cykloturistických stezek Šumavy a Kašperských hor, vhodných k výletům do krásné přírody Národního parku Šumava, stejně jako naučnou stezku „Churáňov“ v délce 7 km s 12 zastávkami.
Horská chata Cihelny je ideálním zařízením pro školy v přírodě, lyžařské a snowboardové kurzy, cykloturistiku, podniková školení, sportovní soustředění a rekreaci.
K sportovnímu vyžití v létě je zde nádherná příroda, lákající k turistickým a cykloturistickým výletům. V těchto měsících můžete rovněž využít víceúčelové hřiště na malou kopanou, volejbal, nohejbal, basketbal – přímo u chaty.
V zimních měsících pak je k dispozici lyžařský vlek (poma) dlouhý 450 metrů nacházející se 50 metrů od chaty a o několik desítek metrů dál se nachází lyžařský areál Kobyla. Toto vše tvoří z horské chaty „Cihelny“ ideální místo pro různá sportovní soustředění, školy v přírodě a lyžařské výcviky.
Zdejší lesy oplývají bohatstvím borůvek, hub a jiných lesních plodů, jejichž sběrem si můžete zpestřit letní a podzimní vycházky okolní přírodou.
Pro zimní sporty je možné využít v lyžařském areálu Zadov standardní běžecké tratě, sjezdové lyžařské tratě různých stupňů obtížnosti, sedačkovou lanovku, vleky pro všechny kategorie.
Ve vzdálenosti pouhých 75 metrů od chaty Cihelny se nachází Infocentrum a půjčovna lyží a snowboardů.
Pozvánka od pořádající týmu Ultima klap. Team Praha zněla takto:
Program je jako obvykle bohatý, letos opepřený rovněž programem kulturním. Definitivní podoba programu bude ještě upřesněna, nicméně zhruba bude vypadat takto:
Pátek – Večerní příjezd všech účastníků, večeře – Povídání u piva o strastech koloběžkového života a přetěžké sezony 2015 – Hudební produkce, k poslechu a tanci hraje DJ BULLET s asistentkou.
Sobota – Celodenní koloběžkový výlet za krásami Šumavy s minimálně jednou zastávkou na Kvildě u Chrtů – Večerní bohatý šumavský rautíček dle Pavla a Jardy – Cca od 20:00 koloběžkový kulturní program: – premiéra filmu Paris – Roubaix na koloběžce a následné povídání – promítání fotek a beseda „Ze mě je koloběžkatá“, putování dvou sličných děvčat na koloběžce z Prahy do Skotska a zase (téměř) zpátky – a možná přijede i další vzácný host – Hudební produkce od cca 22:30 do kuropění, k poslechu a tanci hraje DJ BULLET s asistentkou .
Neděle – 10:00 start nultého ročníku koloběžkového kritéria do vrchu Stachy – Cihelny, o putovní Pohár Pavla Boliny – 12:00 oběd a ukončení akce Kolik za to? Celá ta legrace stojí 1250,- Kč / osoba a je v ní zahrnuto ubytování na dvě noci s polopenzí (start pátek večeře, konec sobota oběd) v Chatě Cihelny (www.chatacihelny.cz), veškerá zábava a zejména oblíbený sobotní oslavný megarautíček. Přijet lze i kdykoliv dříve třeba na týden. Kapacita chaty je 120 osob a očekáváme opět stav blízký vyprodání. Na chatě je dále k dispozici osvětlené hřiště na fotbal, nohejbal, volejbal tenis, venkovní bazének, saunička a spousta dalších možností vyžití i pro ne-koloběžkáře a rodiny s dětmi. Přihlášky Nejpozději do konce září na vlasek@e-kolobezka.cz, tel. 737535664 Budeme se velmi, velmi těšit na viděnou …
A jak to dopadlo ve skutečnosti?
No prostě paráda: sobotní nebe zatažené, ale kupodivu to nikomu nevadilo. Vydal jsem se na výlet po zdejších kopcích, ale v inverzi či mlze, která zde panovala jsem málem zabloudil a byl jsem rád, že jsem našel cestu zpět. Ti co vyjeli na koloběžkách na sobotní vyjížďku jsem obdivoval. Prostě vášeň je vášeň, bez ohledu na počasí.
Večerní promítání filmu „Paris-Roubaix“ a přednáška Aničky Šafářové o její cestě do Skotska a zpět: Nádhera. Následný megarautíček jen podtrhl celou akci a dodal jí známku výtečnou.
Jistě se zde prohloubila a navázala nová přátelství a diskusních témat bylo nepřeberné množství. A nesmím zapomenout na pohár jízdy do vrchu na koloběžce, který se jel v neděli s názvem “O pohár Pavla Boliny”.
Šlo předsi o koloběžky. Těším se s celou redakcí na příští rok. Hezké kluci Ultimáci-Díky.