Závěr koloběžkové sezóny v Čechách

 Rozloučení s koloběžeckou sezónou 2015 na šumavském Zadově proběhlo o minulém víkendu 9.10.-11.10.2015.

rozloučení-uvod  rozloučení1

Jako již tradičně se konalo v chatě „Cihelny“. Krátce si ji zde představíme:

Horská chata Cihelny nabízející kapacitu 100 lůžek se nachází v centru významného šumavského horského střediska „Zadov – Churáňov“ ležícího v nadmořské výšce 1000 metrů. Je součástí Národního parku a CHKO Šumava vhodného k celoroční rekreaci pro všechny návštěvníky.

Na jaře, v létě i na podzim oceníte širokou nabídku pěších a cykloturistických stezek Šumavy a Kašperských hor, vhodných k výletům do krásné přírody Národního parku Šumava, stejně jako naučnou stezku „Churáňov“ v délce 7 km s 12 zastávkami.

Horská chata Cihelny je ideálním zařízením pro školy v přírodě, lyžařské a snowboardové kurzy, cykloturistiku, podniková školení, sportovní soustředění a rekreaci.

cihelny1  cihleny2

K sportovnímu vyžití v létě je zde nádherná příroda, lákající k turistickým a cykloturistickým výletům. V těchto měsících můžete rovněž využít víceúčelové hřiště na malou kopanou, volejbal, nohejbal, basketbal – přímo u chaty.

V zimních měsících pak je k dispozici lyžařský vlek (poma) dlouhý 450 metrů nacházející se 50 metrů od chaty a o několik desítek metrů dál se nachází lyžařský areál Kobyla. Toto vše tvoří z horské chaty „Cihelny“ ideální místo pro různá sportovní soustředění, školy v přírodě a lyžařské výcviky.

Zdejší lesy oplývají bohatstvím borůvek, hub a jiných lesních plodů, jejichž sběrem si můžete zpestřit letní a podzimní vycházky okolní přírodou.

Pro zimní sporty je možné využít v lyžařském areálu Zadov standardní běžecké tratě, sjezdové lyžařské tratě různých stupňů obtížnosti, sedačkovou lanovku, vleky pro všechny kategorie.

Ve vzdálenosti pouhých 75 metrů od chaty Cihelny se nachází Infocentrum a půjčovna lyží a snowboardů.

cihleny3  cihleny4

Pozvánka od pořádající týmu Ultima klap. Team Praha zněla takto:

Program je jako obvykle bohatý, letos opepřený rovněž programem kulturním. Definitivní podoba programu bude ještě upřesněna, nicméně zhruba bude vypadat takto:

 Pátek – Večerní příjezd všech účastníků, večeře – Povídání u piva o strastech koloběžkového života a přetěžké sezony 2015 – Hudební produkce, k poslechu a tanci hraje DJ BULLET s asistentkou.

rozloučení3  rozloučení2

 Sobota – Celodenní koloběžkový výlet za krásami Šumavy s minimálně jednou zastávkou na Kvildě u Chrtů – Večerní bohatý šumavský rautíček dle Pavla a Jardy – Cca od 20:00 koloběžkový kulturní program: – premiéra filmu Paris – Roubaix na koloběžce a následné povídání – promítání fotek a beseda „Ze mě je koloběžkatá“, putování dvou sličných děvčat na koloběžce z Prahy do Skotska a zase (téměř) zpátky – a možná přijede i další vzácný host – Hudební produkce od cca 22:30 do kuropění, k poslechu a tanci hraje DJ BULLET s asistentkou .

rozloučení4  rouloučení5

Neděle – 10:00 start nultého ročníku koloběžkového kritéria do vrchu Stachy – Cihelny, o putovní Pohár Pavla Boliny – 12:00 oběd a ukončení akce Kolik za to? Celá ta legrace stojí 1250,- Kč / osoba a je v ní zahrnuto ubytování na dvě noci s polopenzí (start pátek večeře, konec sobota oběd) v Chatě Cihelny (www.chatacihelny.cz), veškerá zábava a zejména oblíbený sobotní oslavný megarautíček. Přijet lze i kdykoliv dříve třeba na týden. Kapacita chaty je 120 osob a očekáváme opět stav blízký vyprodání. Na chatě je dále k dispozici osvětlené hřiště na fotbal, nohejbal, volejbal tenis, venkovní bazének, saunička a spousta dalších možností vyžití i pro ne-koloběžkáře a rodiny s dětmi. Přihlášky Nejpozději do konce září na vlasek@e-kolobezka.cz, tel. 737535664 Budeme se velmi, velmi těšit na viděnou …

rouzloučení6  rozloučení7

A jak to dopadlo ve skutečnosti?

No prostě paráda: sobotní nebe zatažené, ale kupodivu to nikomu nevadilo. Vydal jsem se na výlet po zdejších kopcích, ale v inverzi či mlze, která zde panovala jsem málem zabloudil a byl jsem rád, že jsem našel cestu zpět. Ti co vyjeli na koloběžkách na sobotní vyjížďku jsem obdivoval. Prostě vášeň je vášeň, bez ohledu na počasí.

pohár1 rozloučení8

Večerní promítání filmu „Paris-Roubaix“ a přednáška Aničky Šafářové o její cestě do Skotska a zpět: Nádhera. Následný megarautíček jen podtrhl celou akci a dodal jí známku výtečnou.

Jistě se zde prohloubila a navázala nová přátelství a diskusních témat bylo nepřeberné množství. A nesmím zapomenout na pohár jízdy do vrchu na koloběžce, který se jel v neděli s názvem “O pohár Pavla Boliny”.

pohár4  pohár2

Šlo předsi o koloběžky. Těším se s celou redakcí na příští rok. Hezké kluci Ultimáci-Díky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *