Svátek koloběhu v Rakousku

V neděli 16.8.2015 se u města Salzburg v Rakousku na populárním okruhu „Salzburgring“ konal skutečný svátek koloběhu u našich jižních sousedů a to závod na 42 km dlouhé trati nazvaný „ Kick the Ring“. Jezdci absolvovali deset okruhů a každý měřil 4,2 kilometru. Závod byl pořádán společně s Inline závodníky.

svátek1  svátek2

  Na tyto závody byl pozván náš redakční tým našimi rakouskými ambasadory a na místo konání jsme dojeli po vlastní ose na dvou tříkolových koloběžkách. Ačkoliv nemám ještě tak bohaté zkušenosti s přinášením zpráv z měření sil skutečných borců na koloběžkách, tento den jsem si užíval.

svátek3  svátek4

  Přátelstvím a pohodou naplněná atmosféra závodu, kde se sejdou lidé, kteří milují koloběžky, jejich doprovodné a podpůrné týmy a hovoří se jen a jen o koloběžkách. Tento den byl zároveň i přehlídkou strojů, které si každý přivezl sebou v touze předvést a porovnat s kamarády. Ano, tady nejde o to kdo je nejlepší, ale o kolektivní sdílení společné vášně.

  Výsledek závodu proto není až tak důležitý, ale nechci urazit snažení jednotlivých účastníků a proto zde jsou výsledky alespoň ve dvou kategoriích.

Muži:  1.Jan Jurášek, 2. David Pasek, 3. Harald Hel

Ženy: 1. Ivana Dvořáková, 2.Tereza Labská, 3.Alena Legátová

svátek5  svátek6

  Gratulujeme ještě jednou všem závodníkům, bez ohledu zda stáli na stupních vítězů nebo ne. Popularizují tento krásný sport a my se těšíme na další ročník 2016 a doufáme v ještě hojnější účast.

svátek7  svátek8

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *