Rozhovor s Nacho Fernandezem o Islandské cestě

Pokračování mého povídání se španělskými přáteli. V minulém článku jste si přečetli pohled na koloběh od Chiti Martinez a dnes jsem vyzpovídal jejího přítele Nacho Fernandez El Islandés Errante. Pro ty kdo, nečetli minulé povídání připomínám, že tento pár letos projel na koloběžkách Island.

nacho úvodní led  nacho a kajak

Jezdil jsi v dětství na koloběžce, nebo jsi se s ní setkal až v dospělém věku?

Jako dítě jsem si na koloběžce párkrát zajezdil. Jezdíval jsem také na skateboardu.

Na jakých koloběžkách jezdíš, a máš nějakého favorita mezi značkami?

Jezdím na koloběžce Kickbike Cross Max 20 D+, občas také s přídavným přívěsem. Mojí oblíbenou značkou je Kickbike. Rád bych poděkoval výrobci koloběžek Hannu Vierikkovi za všechnu jeho podporu.

Kolik natrénuješ ročně na koloběžce, užíváš ji i k jízdě do práce?

V rámci tréninku ujedu na koloběžce minimálně 150 km každý týden. Na koloběžce jezdím i třikrát týdně do práce (Z domova do práce a zpět je to 28 kilometrů každý den)

nacho na ledu  nacho horolezec

Pořádáte společné vyjížďky u vás v okolí. Máš nějaký zajímavý tip pro naše čtenáře?

Zatím ještě žádné společné vyjížďky neuspořádáváme. Koloběžku zatím máme asi tři měsíce, leč plánujeme něco uspořádat v budoucnu.

A co vaše výpravy do zahraničí? Můžeš nám je přiblížit? Kolik cest, kam, kdy….kolik vás jelo, proč jezdíte na koloběžce po světě?

 

Byli jsme s manželkou na Islandu na koloběžce Kickbike. Ujeli jsme asi 1000 kilometrů. Byl to mimořádný zážitek.

nacho2 s koloběžkou  nacho a 2koloběžka horší

 

Provozuješ i jiné sportovní aktivity, kromě koloběhu?

Sportuji téměř každý den. Mou oblíbenou aktivitou je běh, jízda na kole v horách, treking, horská turistika nebo jízda v kajaku.

Myslíš si, že je koloběh zdravý sport a doporučuješ ho i dalším lidem?

Ano, koloběžectví je vskutku prospěšné pro tělo a mysl. Cítím to od té doby, co na koloběžce jezdím. Moje kardiokapacity se zlepšily a rovněž se mi posílily některé svaly, které jsem v jiných sportech nepoužíval. Rovněž moje koncentrační schopnosti jsou  lepší. A nakonec, jízdu na koloběžce snáší tělo lépe než kupříkladu běhání.

nacho fotograf  nacho s partnerkou kola

 

Myslíš si, že koloběh bude jednou stejně populární jako cyklistika či běh?

Pokud jezdíte se svým klubem, můžeš nám jeho činnost a členy v krátkosti představit

Jízda na koloběžce není tak populární jako třeba jízda na kole nebo běhání, ale předvádíme se a necháváme lidi si vyzkoušet koloběžku v prostředí běžců a cyklistů. Zkrátka, pracujeme na tom.

Děkuji oběma, že se podělily s námi o své zážitky a držím koloběhu v jejich zemi palce. Ať je více nadšenců, kteří pak mohou podnikat společné vyjížďky.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *